Matcha Mille-feuille
Ingredience
- 2 balíčky listového těsta
- 200 g mléka
- 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý a dřeň vyškrábnutá
- 50 g žloutků
- 40 g krupicového cukru
- 20 g kukuřičného škrobu
- 20 g másla
- 10 g Matcha Tea
Postup
TĚSTO
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Listové těsto rozválíme cca na výšku 5 mm, dáme na dva velké plechy a zatížíme dalším plechem, aby upečené těsto bylo rovné.
- Pečeme 15 minut dozlatova.
- Po vychladnutí rozkrájíme každé těsto na 6 čtverců (12×12) nebo 9 obdélníků (12×8 cm).
KRÉM
- V míse smícháme žloutky, cukr a kukuřičný škrob.
- Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku i zbylý vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu.
- Horké mléko s vanilkou postupně přilíváme do mísy se žloutky.
- Výslednou směs přelijeme do hrnce. Vaříme na mírném ohni a mícháme, dokud nám nevznikne pevný krém.
- Krém přelijeme do mísy, vyndáme vanilkový lusk a přimícháme máslo a matcha. Mícháme, dokud se matcha rovnoměrně nerozmíchá.
- Pak na povrch krému přitiskneme potravinářskou fólii, aby se na krému nevytvořila tvrdá vrstva, a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
- Poté krém vložíme do zdobicího sáčku a na jeden ze čtverců nastříkáme postupně zhruba 9 větších kuliček krému. Na ně pak položíme další čtverec a postup opakujeme. Na vršek položíme třetí čtverec z listového těsta a posypeme čajem matcha.
Podáváme ihned, dokud je listové těsto křupavé.
zdroj: https://www.matchatea.cz/recept-matcha-mille-feuille
Ingredience: