Espresso tonic
Ingredience
- Tonic
- Zrnková káva
- Led
Postup receptu
Také se vám někdy stane, že máte na něco chuť a vlastně nevíte přesně na co? Nás takové rozpoložení přivedlo k drinku, který si získává stále větší oblibu – Espresso tonic.
Měli jsme totiž chuť na kávu, ale přitom na žádnou z osvědčených variant. A jediné, co pro naše „zadání“ bylo jasné, že se mělo jednat o osvěžující nápoj s kávovou chutí. Výsledkem je originální, neotřelý drink s příjemně nahořklou chutí.
Měli jsme totiž chuť na kávu, ale přitom na žádnou z osvědčených variant. A jediné, co pro naše „zadání“ bylo jasné, že se mělo jednat o osvěžující nápoj s kávovou chutí. Výsledkem je originální, neotřelý drink s příjemně nahořklou chutí.
Připravte si svoji oblíbenou kávu v kávovaru Sage BES875. Vhodné je, buď klasické espresso nebo doppio.
Do průhledné sklenice nalijte svoji oblíbenou značku tonicu (100–150 ml). My použili 120 ml.
Přidejte led.
Napoprvé si pomozte čajovou lžičkou, přes kterou pomalu začněte lít espresso do tonicu.
Jakmile získáte grif po přípravě několika těchto drinků, bude stačit opatrně lít připravenou kávu přes kostku ledu.
Je potřeba pracovat rychle a s čerstvými surovinami (tonic i espresso), abyste si vychutnali krásnou pěnu a vrstvy se správně oddělily.
Ihned podávejte ke konzumaci.
Ingredience: