Enzo La Bomba

Enzo La Bomba

 

Recept na drink:
1. Nejprve si předehřejeme sklenici

  1. 2cl tmavý rum (podle chuti, alkohol se nemusí přidávat)
    3. 6cl domácí vaječný likér
    4. 3cl Enzo Bencini Elemento Espresso
    5. Domácí šlehačka ze šlehačkové lahve
    6. Nastrouhaná hořká čokoláda

    Domácí suroviny:

    Recept na domácí vaječný likér
    1. 500ml kondenzované mléko
    2.
    400ml plnotučné mléko
    3.
    1 vanilkový lusk – rozříznout, vyjmout zrníčka a vhodit i zbylý celý lusk
    4.
    5 žloutků
    5.
    300ml kvalitního 5tiletého tmavého třtinového rumu

    1. Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň a vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mléko
    2. Přidáme zrníčka z jednoho vanilkového lusku
    3. Směs promícháme a pomalinku zahříváme do krémové konzistence (jako šodó)
    4. Necháme zchladnout minimálně na 50C a přidáme rum dle chuti
    5. Řádně promícháme a přelijeme do vyvařené lahve, kterou po vychladnutí umístíme na 14 dní do lednice.

Pozn.: Bombardino je alkoholický nápoj původem z Itálie. Je docela podobný našemu vaječnému koňaku, který je o něco silnější. Nejčastěji ho potkáte u sjezdovky, kde si ho můžete dát na zahřátí. Bombardino se ale také může podávat smíchané s kávou. Je to velice chutný nápoj, rychle vás zahřeje a díky kávě i pořádně nakopne. Na ozdobu použijte šlehačku, která celý nápoj ještě vylepší. Ochutnejte a zamilujte si tento nápoj na studené zimní večery.


Kávu Enzo Bencini pořídíte na https://www.tikaro.cz/enzo-bencini-elemento-di-bencini-250g

 

 

Ingredience: