Glazovaný losos s mangoldem

Glazovaný losos s mangoldem

Ingredience:

700 g filetu z lososa
1 lžíce olivového oleje

1 šalotka

2 lžíce octa z červeného vína
2 lžíce hrubozrnné hořčice

2 lžíce třtinového cukru

400 g mangoldu nebo směsi listových salátů

1 citron

2 lžíce konopných semínek

špetka soli

špetka mletého černého pepře Vitana

 

Postup:

Nejprve jemně opečeme konopná semínka na suché rozpálené pánvi a vysypeme je do misky. Poté na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, do které vhodíme nakrájenou šalotku. Opékáme ji asi 3 minuty. Do nadrobno nakrájené šalotky vmícháme ocet z červeného vína a směs promícháme. Přidáme cukr s hořčicí. Dokud se vše dokonale nespojí, mícháme. Ochutíme solí a pepřem. Glazé přelijeme do nádoby, kterou můžeme vzduchotěsně uzavřít, a vložíme do lednice na 30–60 minut k odležení.

Filety osolíme, opepříme a potřeme je z obou stran polovinou připraveného glazé. Na předehřáté pánvičce smažíme lososa na středním plameni asi 5–10 minut. Mangold nebo směs listových salátů jemně spaříme a servírujeme spolu s lososem. Ruby posypeme konopnými semínky a pokapeme glazé. Rybu můžeme dochutit citronem.

 

 

Ingredience: