Klasika v podobě eskymo řezů
Suroviny:
Těsto:
- 4 vejce
- 9 PL cukru
- 12 PL hrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
Krém:
- 750 ml mléka
- 2 kokosové pudinkové prášky
- 150 g másla
- 3 PL cukru
- 200 g zakysané smetany
Dále:
- čokoláda na polevu (či na postrouhání)
Příprava:
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ručně metličkou vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 10 minut.
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a necháme jej vychladnout. Do vlažného pudinku zašleháme změklé máslo a zakysanou smetanu. Krém natřeme na korpus a pocákáme čokoládovou polevou (pokud nechceme čoko polevu, můžeme čokoládou postrouhat). Necháme ztuhnout v ledničce nejlépe přes noc.
Ingredience: