Špagety à la bolognese s kuřecími kuličkami
Ingredience:
450 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
50 g strouhaného parmazánu
3 stroužky česneku
1 vejce
sůl, pepř
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
180 ml rajčatového pyré
2x 400 g krájených rajčat v plechovce
vývar nebo voda
400 g špaget
POSTUP
Kuřecí mleté maso, stroužek česneku prolisovaný, vejce, sůl a pepř smíchejte. Vytvarujte menší kuličky a nechte chvíli odpočinout v ledničce pod potravinovou fólií. V širší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a zbylé prolisované stroužky česneku. Přidejte rajčatové pyré, krájená rajčata, vývar nebo vodu a vařte asi 30 - 40 minut do zhoustnutí. Poté osolte a opepřete. Mezitím uvařte těstoviny tak, jak máte nejraději. Zbylý olej rozehřejte na pánvi a vyndejte z ledničky připravené kuličky. Poté po částech na pánvi ze všech stran osmahněte masové kuličky. Podávejte s omáčkou a těstovinami.
Tip: Pro gurmány můžete přidat také bazalku, rajčata nebo opečený lilek.
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy.
Ingredience: