Vepřové koleno se salátem a pikantní švestkovou omáčkou

Vepřové koleno se salátem a pikantní švestkovou omáčkou

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: ** 

Ingredience:

1 Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE, ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.
400 g švestkových povidel

20 g zázvoru najemno
3 stroužky česneku najemno
2 dl červeného vína
půl lžičky chilli
250 g červeného zelí
250 g bílého zelí
100 g mrkve
150 g majonézy
30 g cukru
100 g hořčice
1 lžíce jablečného octa
100 g hrubozrnné hořčice

  

Postup:

  1. Nejdříve si uděláme omáčku. V hrnci na oleji orestujeme zázvor, pozvolna alespoň
    5 minut. Přidáme česnek a restujeme další 2 minuty. Zalijeme vínem a přidáme povidla. Povaříme pozvolna 10 min. Dochutíme solí, chilli a necháme vychladnout.
  2. Koleno vybalíme a vložíme na plech i s nálevem a pečeme na 120 °C 15 minut, pak zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme do zlatova.
  3. Mezitím si uděláme salát. Zelí si nakrájíme na jemné nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo. V míse smícháme mrkev, zelí, majonézu a dochutíme solí, cukrem, octem
    a hořčicí.
  4. Hořčici si připravíme jednoduše. Smícháme plnotučnou hořčici s hrubozrnnou 1:1

 

 

Zdroj: regionalnipotravina.cz

 

 

Ingredience: