Pikantní kuře s čínským zelím

Pikantní kuře s čínským zelím

Ingredience

  • vykostěná kuřecí prsa bez kůže (600 g)
  • kořenící směs Podravka Natur na zlaté kuře
  • 1 lžička chilli vloček
  • 3 lžíce stolního oleje

Podávejte s

  • 600 g najemno nakrájeného čínského zelí
  • 80 g cibule
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • chilli paprika
  • hrst čerstvého koriandru
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava

  1. Očistěte, opláchněte a osušte kuřecí prsa. Posypejte je kořenící směsí Podravka Natur na zlaté kuře a jednou lžičkou chilli vloček. Koření pořádně vetřete do kuřete. Přeneste na prkénko a přikryjte fólií. Pomocí paličky naklepejte kuřecí prsa přes fólii, dokud nebudou mírně zploštělá. Nechte kuře cca 30 minut odpočinout.
  2. Čínské zelí nakrájejte najemno a přidejte cibuli nakrájenou na kroužky. Zelí i cibuli vložte do velké mísy.
  3. V jiné, menší míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a citronovou šťávu. Dresingem přelijte čínské zelí a cibuli. Přidejte jednu nadrobno nakrájenou chilli papričku, hrst nasekaného koriandru, trochu soli a mletý černý pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
  4. Ve velké pánvi zahřejte tři lžíce oleje, přidejte marinované kuře a restujte na mírném ohni, dokud nezíská propečenou zlatou barvu.
  5. Uspořádejte smažená kuřecí prsa na lůžku z čínského zelí a servírujte.

Rada: Když restujete kuřecí prsa, zahřejte olej tak, aby nebyl příliš horký. Kuře se tak nepřichytí na pánev.

 

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/dab42ad4-6182-11eb-bcf4-0242ac120040/pikantni-kure-s-cinskym-zelim/

 

 

 

 

Ingredience:

kuřecí prsní