Čekankové lodičky plněné salátem z hrušky, fenyklu, sýra feta a vlašských ořechů
![Čekankové lodičky plněné salátem z hrušky, fenyklu, sýra feta a vlašských ořechů](/files/thumbnails/20210429-15-42-44-5381ddcf-8d9a-4f9a-87d8-ac5d7314e1f4.jpg.570x570-q85-crop-thumb-700-1000-1619703764.jpg)
SUROVINY
- 1× zelená hruška
- ½× bulvy fenyklu
- 3 lžíce vlašských ořechů (nasekat nahrubo)
- 3 lžíce jablečného octa
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1× bílá čekanka
- 50 g sýru feta (nadrobit)
- 4× čerstvý tymián (snítky)
- mletý černý pepř
POSTUP
1) Hrušku a fenykl nakrájejte na kostičky.
2) Promíchejte je s nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, jablečným octem, olivovým olejem, medem a pepřem.
3) Čekanku rozeberte na jednotlivé listy. Každý naplňte připravenou směsí.
4) Posypejte nadrobeným sýrem feta, ozdobte tymiánem a podávejte.