Čekankové lodičky plněné salátem z hrušky, fenyklu, sýra feta a vlašských ořechů
SUROVINY
- 1× zelená hruška
- ½× bulvy fenyklu
- 3 lžíce vlašských ořechů (nasekat nahrubo)
- 3 lžíce jablečného octa
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1× bílá čekanka
- 50 g sýru feta (nadrobit)
- 4× čerstvý tymián (snítky)
- mletý černý pepř
POSTUP
1) Hrušku a fenykl nakrájejte na kostičky.
2) Promíchejte je s nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, jablečným octem, olivovým olejem, medem a pepřem.
3) Čekanku rozeberte na jednotlivé listy. Každý naplňte připravenou směsí.
4) Posypejte nadrobeným sýrem feta, ozdobte tymiánem a podávejte.