Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou
SUROVINY
- 250 g celozrnných těstovin v suchém stavu
- 80 g parmazánu (nastrouhat najemno)
- 200 g avokáda (rozmačkat)
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- 250 ml sójového mléka (lze nahradit polotučným mlékem)
- sůl
POSTUP
1) Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a poté je sceďte.
2) Přibližně ½ parmazánu schovejte na podávání a zbývající parmazán spolu s ostatními surovinami rozmixujte.
3) Připravte si nepřilnavou pánev a rozpalte ji. Poté na ni nalijte rozmixovanou směs a nechte cca 5 minut prohřát na mírném plameni.
4) Do omáčky vložte scezené těstoviny a promíchejte.
5) Hotovou směs posypejte parmazánem a podávejte.
TIP: Hotový pokrm můžete ozdobit také lžící loupaných dýňových semínek a několika lístky bazalky.