Květáková polévka

Květáková polévka

 Ingredience

  • České Ghíčko bio dle potřeby či alsan bio
  • 1/2 květáku
  • 2 větší mrkve
  • 40g řapíkatého celeru
  • 1 petržel
  • 1 větší brambora
  • 50g cizrny Bonduelle
  • majoránka dle chuti
  • sůl dle chuti
  • 60ml mandlového mléka
  • 1,5 litru vody

 

Příprava

Polévky milujeme a nedovedeme si představit den bez nich.
Původně to měla být bramboračka, ale nějak se to zvrhlo. Číhal na mě v lednici načatý květák a cizrna. Takže jsem do polévky přidávala a přidávala a vznikla tato skvělá polévka.

Než se pustíme do vaření polévky, musíme si očistit a nakrájet zeleninu.
Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si necháme rozpustit kousek Ghí, na kterém orestujeme připravenou mrkev, petržel, celer a květák. Když je zelenina mírně prohřátá a kuchyní se line příjemná vůně, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku. Po 10 minutách vaření přidáme pokrájený brambor a cizrnu, kterou vyšleháme ve vysoké nádobě společně s mandlovým mlékem, vše společně povaříme do změknutí zeleniny. Hotovou polévku můžeme připravit v hladké podobě rozmixováním tyčovým mixérem či přepasírováním nebo kousky zeleniny v polévce jen rozmačkat.

Vznikla polévka velmi jemné a příjemné chuti.

Dobrou chuť i vám.

 

 

zdroj: ceskeghicko.cz