Květáková polévka
Ingredience
- České Ghíčko bio dle potřeby či alsan bio
- 1/2 květáku
- 2 větší mrkve
- 40g řapíkatého celeru
- 1 petržel
- 1 větší brambora
- 50g cizrny Bonduelle
- majoránka dle chuti
- sůl dle chuti
- 60ml mandlového mléka
- 1,5 litru vody
Příprava
Polévky milujeme a nedovedeme si představit den bez nich.
Původně to měla být bramboračka, ale nějak se to zvrhlo. Číhal na mě v lednici načatý květák a cizrna. Takže jsem do polévky přidávala a přidávala a vznikla tato skvělá polévka.
Než se pustíme do vaření polévky, musíme si očistit a nakrájet zeleninu.
Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si necháme rozpustit kousek Ghí, na kterém orestujeme připravenou mrkev, petržel, celer a květák. Když je zelenina mírně prohřátá a kuchyní se line příjemná vůně, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku. Po 10 minutách vaření přidáme pokrájený brambor a cizrnu, kterou vyšleháme ve vysoké nádobě společně s mandlovým mlékem, vše společně povaříme do změknutí zeleniny. Hotovou polévku můžeme připravit v hladké podobě rozmixováním tyčovým mixérem či přepasírováním nebo kousky zeleniny v polévce jen rozmačkat.
Vznikla polévka velmi jemné a příjemné chuti.
Dobrou chuť i vám.
zdroj: ceskeghicko.cz