Dýňová s pohankou
Ingredinece
- České Ghíčko Bio dle potřeby
- 200g máslové dýně
- 90g řapíkatého celeru
- 40g petržele
- 1 mrkev
- 2 hrsti pohankových vloček
- hrst listů řepy „Býčí krev“ – Fino
- sůl dle chuti
- majoránka dle chuti
- 1,5 litru vody
Příprava
Právě se dívám z okna a ono zase sněží, to počasí si vážně dělá, co chce, konec dubna, venku rozkvetlé třešně, tak jen doufám, že se nám to počasí umoudří. Abychom se zahřáli připravila jsem dýňovou polévku s pohankou, která nejen prohřeje, ale zároveň posílí imunitu, listy červené řepy nám zase dodají antioxydanty a jsou bohaté na vitamíny C, A a minerální látky jako je vápník a železo.
Na ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme pohankové vločky, které krátce povaříme a přidáme listy řepy. Listy řepy jsem pouze vhodila do právě odstavené polévky.
zdroj: ceskeghicko.cz