Konfitované kachní stehno s pyré z červené řepy s jablky a se zelím z fenyklu

Konfitované kachní stehno s pyré z červené řepy s jablky a se zelím z fenyklu

INGREDIENCE

4 kachní stehna
500 g kachního, nebo vepřového sádla
Sůl

Pyré
4 červené řepy
200 ml smetany
50 g másla
1 jablko
Sůl

Fenyklové zelí
400 g fenyklu
500 ml pomerančového džusu
2 lžíce medu
100 ml jablečného octa
50 g cukru
1 lžíce solamylu

200 ml demi glace
100 ml balzamikového octa
3 lžíce medu
2 větvičky tymiánu
2 lžíce másla

POSTUP 

Očištěná, osolená a okořeněná kachní stehna celá ponoříme do rozpuštěného sádla a v troubě pečeme na 110 °C cca 4-5 hodin, do změknutí. Poté stehna vyjmeme a pečeme na 200 °C dozlatova.  Uvařenou, oloupanou červenou řepu rozmixujeme tyčovým mixérem s horkou smetanou a máslem, dle chuti dosolíme. Přidáme na kostičky nakrájené jablka. Fenykl nakrájený na tenké plátky vaříme se všemi ingrediencemi, do částečného svaření a změknutí. Ke konci varu zahustíme lehce solamylem a osolíme. Demi glace, balzamikový ocet, med a tymián svaříme na cca na 200 ml, osolíme a před podáváním do omáčky zašleháme máslo.