Salát ze zeleného chřestu s krevetami a jahodami
Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30 minut
Ingredience
Zelený chřest | 500 g |
Jahody | 300 g |
Krevety vařené | 250 g |
Rukola | 100 g |
Mladý špenát | 50 g |
Zálivka: | |
Med | 50 g |
Citrónová šťáva | 50 ml |
Zázvorová šťáva | 10 ml |
Olivový olej | 50 ml |
Máta nasekaná | 1 lžíce |
Koriandr nasekaný | 1 lžíce |
Sůl |
POSTUP
Mladý zelený chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali lžičku cukru a necháme tak dvě minuty povařit. Vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě. Okapaný chřest nakrájíme na kousky.
Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s nakrájeným chřestem, vypranou rukolou a špenátem. Med, citrónovou a zázvorovou šťávu smícháme dohromady, přidáme olivový olej a nasekané bylinky a důkladně promícháme.
Dresinkem pokapeme salát a lehce promícháme. Dáme na talíř a doplníme uvařenými oloupanými krevetami.
Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s nakrájeným chřestem, vypranou rukolou a špenátem. Med, citrónovou a zázvorovou šťávu smícháme dohromady, přidáme olivový olej a nasekané bylinky a důkladně promícháme.
Dresinkem pokapeme salát a lehce promícháme. Dáme na talíř a doplníme uvařenými oloupanými krevetami.
Salát můžeme při podávání lehce posypat na sucho opraženými sezamovými semínky nebo ozdobit klíčky.
TIP
- Místo krevet můžeme salát doplnit třeba kousky opečené ryby např. tresky
- Jestliže nechceme na salát rybu nebo krevety můžeme na salát poklást na kousky nakrájené avokádo.
- Jestliže nechceme na salát rybu nebo krevety můžeme na salát poklást na kousky nakrájené avokádo.
zdroj: www.lamart.cz
Ingredience:
jahody máta čerstvá olej olivový rukola špenát baby zelený chřest