Salát ze zeleného chřestu s krevetami a jahodami

Salát ze zeleného chřestu s krevetami a jahodami
Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30 minut

Ingredience

Zelený chřest    500 g
Jahody     300 g
Krevety vařené    250 g
Rukola     100 g
Mladý špenát    50 g
   
Zálivka:  
Med     50 g
Citrónová šťáva   50 ml
Zázvorová šťáva   10 ml
Olivový olej    50 ml
Máta nasekaná         1 lžíce
Koriandr nasekaný    1 lžíce
Sůl  


POSTUP
Mladý zelený chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali lžičku cukru a necháme tak dvě minuty povařit. Vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě. Okapaný chřest nakrájíme na kousky.

Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s nakrájeným chřestem, vypranou rukolou a špenátem. Med, citrónovou a zázvorovou šťávu smícháme dohromady, přidáme olivový olej a nasekané bylinky a důkladně promícháme.

Dresinkem pokapeme salát a lehce promícháme. Dáme na talíř a doplníme uvařenými oloupanými krevetami.

Salát můžeme při podávání lehce posypat na sucho opraženými sezamovými semínky nebo ozdobit klíčky.

TIP
- Místo krevet můžeme salát doplnit třeba kousky opečené ryby např. tresky
- Jestliže nechceme na salát rybu nebo krevety můžeme na salát poklást na kousky nakrájené avokádo.