Bláznivý koláč
Suroviny:
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3 lžice kakaa
- špetka soli
- 2 lžičky jedlé sody
- 3/4 hrnku oleje
- 2 hrnky studené vody
- 2 lžíce octa
NAVRCH:
- 2 zakysané smetany
- 1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- čokoládu na postrouhání
Příprava:
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré (vč. octu), důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou+cukr a pak potřeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu a je hotovo.
Můžeme dát ještě do chladna nebo do lednice.
TIP na ještě lahodnější chuť buchty: po upečení a lehkém vychladnutí potřeme buchtu slaboučkou vrstvou třeba rybízové nebo jiné marmelády a poklademe plátky banánu.Teprve na to pak přijde smetanová hmota a strouhaná čokoláda.
Ingredience: