Tagliatelle se sýrovou omáčkou
INGREDIENCE
- Tagliatelle vaječné těstoviny 250 g
- Růžičková kapusta 350 g
- Smetana ke šlehání 33% 200 ml
- Bločky sýra (čedar, eidam, gouda, ementál) 200 g
- Ghí 2 lžíce
- Oravská slanina 200 g
- Pesto 1 balení
- Sůl
POSTUP
- Slaninu nakrájejte na kostičky, a pozvolna vypékejte na pánvi.
- Kapustičky očistěte, přepulte a na přepuštěném másle krátce opečte z obou stran.
- Do rendlíku vlijte smetanu, nastrouhaný sýr, zahřívejte a promíchávejte pod bodem varu, jen ať se sýr rozpustí a odstavte.
- Uvařte tagliatelle v osolené vodě, dle návodu na obalu. Slijte a smíchejte s připravenou omáčkou.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/tagliatelle-se-syrovou-omackou-a-ruzickovou-kapustou
Ingredience:
smetana ke šlehání ghíčko těstoviny sýr chedar Růžičková kapusta