Špagety s omáčkou Napolitana a pečenou dýní
Ingredience
- 400 g špaget
- 1 ks omáčka Panzani Napoletana
- 300 g máslové dýně (již očistěné)
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 g slaniny
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- sůl
- pepř
- hrst nasekané jarní cibulky
Postup
Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Dýni a slaninu nakrájíme na kostičky 1 × 1cm, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, olej a vše dobře promícháme. Směs přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut.
Omáčku Napoletana ohřejeme v pánvi, přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Jednotlivé porce zdobíme na talíři pečenou dýní se slaninou a jarní cibulkou.
zdroj: https://www.panzani.cz/recept/46/
Ingredience:
cibule jarní slanina zázvor dýně máslová špagety omáčka Panzani Napoletana