Špagety s omáčkou Napolitana a pečenou dýní

Ingredience

  • 400 g špaget
  • 1 ks omáčka Panzani Napoletana
  • 300 g máslové dýně (již očistěné)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g slaniny
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • hrst nasekané jarní cibulky

 

Postup

Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Dýni a slaninu nakrájíme na kostičky 1 × 1cm, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, olej a vše dobře promícháme. Směs přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut.

Omáčku Napoletana ohřejeme v pánvi, přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Jednotlivé porce zdobíme na talíři pečenou dýní se slaninou a jarní cibulkou.

 

 

zdroj: https://www.panzani.cz/recept/46/