Velikonoční beránek bez cukru
V křesťanských velikonočních tradicích symbolizuje beránek památku na Ježíše Krista, který byl, stejně jako nevinný, čistý a poslušný beránek, obětován, aby vysvobodil lid z otroctví hříchu. Kdy přesně nahradil sladký pečený beránek pokrmy z jehněčího masa, není známo. Receptů na něj jsou ale spousty. V tom našem, na rozdíl od těch ostatních, nenajdete žádný cukr.
Ingredience
120 gramů mandlové mouky
4 odměrky KetoMix Proteinových palačinek
2 lžičky KetoMix vanilkové příchutě
4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
1 prášek do pečiva
100 gramů nízkotučného tvarohu
150 ml vody
řepkový olej
citrónová kůra
3 kusy hřebíčku
Postup
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Formu na beránka vytřete olejem. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh. V misce smíchejte mandlovou mouku, palačinky, vanilkovou příchuť, žloutky, prášek do pečiva, citrónovou kůru, tvaroh a vodu. Do vzniklé směsi na několikrát opatrně a zlehka zamíchejte sníh z bílků. Těsto dejte do formy a pečte asi 45 minut. Oči a nos můžete zvýraznit zapíchnutím hřebíčku.
zdroj: Ketomix