Rostbíf
Suroviny
- 1 kg BIO vysokého roštěnce
- 1 lžíce uzené červené papriky
- sůl a pepř
- sklenka olivového oleje extra panenského
- půl sklenky vinného octa
- oregano
- 3 stroužky česneku
Postup
- Maso upravte ostrým nožem do pravidelného tvaru.
- Smíchejte vinný ocet s olivovým olejem a dosolte tak, abyste získali výraznou zálivku jako na salát. Přidejte oregano a rozdrcené stroužky česneku. Důkladně touto směsí namasírujte maso, opepřete a posypte uzenou paprikou.
- Zabalte takto naložené do potravinové fólie a nechte působit při pokojové teplotě alespoň 3 hodiny.
- Pečte při 180 stupních 45 minut. Pokud máte parní troubu, nastavte si 65 stupňů a maso vařte na páře na tuto teplotu 4 až 5 hodin.
- Hotové maso vyjměte z potravinové fólie, lehce osušte papírovým ručníkem a zprudka opečte ze všech stran na pánvi.
- Podávejte horké s rýží nebo hranolky jako pečeni, nebo studené s bramborovým salátem.