Rostbíf

Rostbíf

Suroviny

  • 1 kg BIO vysokého roštěnce
  • 1 lžíce uzené červené papriky
  • sůl a pepř
  • sklenka olivového oleje extra panenského
  • půl sklenky vinného octa
  • oregano
  • 3 stroužky česneku

 

Postup

  • Maso upravte ostrým nožem do pravidelného tvaru.
  • Smíchejte vinný ocet s olivovým olejem a dosolte tak, abyste získali výraznou zálivku jako na salát. Přidejte oregano a rozdrcené stroužky česneku. Důkladně touto směsí namasírujte maso, opepřete a posypte uzenou paprikou.
  • Zabalte takto naložené do potravinové fólie a nechte působit při pokojové teplotě alespoň 3 hodiny.
  • Pečte při 180 stupních 45 minut. Pokud máte parní troubu, nastavte si 65 stupňů a maso vařte na páře na tuto teplotu 4 až 5 hodin.
  • Hotové maso vyjměte z potravinové fólie, lehce osušte papírovým ručníkem a zprudka opečte ze všech stran na pánvi.
  • Podávejte horké s rýží nebo hranolky jako pečeni, nebo studené s bramborovým salátem.