Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Ingredience

  • 100 g 85% čokolády
  • 60 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 70 g másla
  • 10 g kvalitního kakaa
  • 40 g třtinového cukru
  • 15 g lískooříškového másla
  • na dokončení – drobné ovoce nebo ořechy

Postup

Příprava brownies je jednoduchá. V míse nejprve promíchejte mouku, cukr a kakao. V tlustostěnném rendlíku nebo ještě lépe ve vodní lázni rozpusťte při nízké teplotě kravské máslo s čokoládou. Mezitím zapněte troubu a nechte ji předehřívat. Ideální je teplota 190 stupňů.

Přimíchejte vlažnou směs čokolády a másla, lískooříškové máslo a také vejce, vše prošlehejte metlou nebo stěrkou. Pro lepší manipulaci si nejprve zmuchlejte pečicí papír a pak jím vyložte menší formu. My jsme použili malou zapékací kameninu o rozměrech 10 × 10 cm, ideální pro pár. Pokud budete chtít brownies péct ve větším množství, stačí jen násobit použité suroviny.

Nakonec stěrkou stáhněte těsto do formy, ozdobte ořechy nebo drobným ovocem a pečte 20 minut. U větší formy se lehce prodlužuje i doba pečení.

Ingredience:

čokoláda hořká vejce