Salát z dýně a červené řepy
Ingredience
- 500 g bio červené řepy
- 500 g bio dýně Hokkaidó
- 4 lžíce bio olivového oleje
- 100 g bio granátového jablka
- šťáva z bio citronu
- bio dijonská hořčice
- hrst bio rukolových listů
- bio hladkolistá petržel
- 100 g bio ovčího sýra
- sůl, bio pepř
POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Dýni očistěte od semínek a neoloupanou jí nakrájejte na kostky. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte řepu a dýni, zakápněte olivovým olejem a podle chuti osolte. Pečte v troubě asi 45 minut, dokud zelenina nezměkne. Mezitím v misce vyšlehejte citronovou šťávu, olivový olej a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Do velké mísy vložte omyté a usušené rukolové listy a polovinu nasekané petržele. K salátové směsi přisypte ještě teplou pečenou zeleninu, posypte na kostky nakrájeným ovčím sýrem, granátovým jablkem, polijte zálivkou, promíchejte a podávejte.
Ingredience: