Pečená máslová dýně
Ingredience
- Máslová dýně 1 ks
- Vepřová šunka krájená 100 g
- Žampiony 100 g
- Cuketa 70 g
- Vintage cheddar 50 g
- Jarní cibulka 1 ks
- Olivový olej extra panenský 1 lžíce
- Ghí 1 lžíce
- Hladkolistá petržel
- Sůl
- Pepř
POSTUP
- Nejprve rozkrojte dýni napůl, pomocí lžíce vydlabete semínka a dejte ji na plech vyložený pečicím papírem. Poté potřete olivovým olejem a pečte při teplotě 200 °C po dobu 50 minut.
- Mezitím si nakrájejte žampiony i šunku a orestujte vše na přepuštěném másle ghí. Poté přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, a nakonec jarní cibulku. Vše restujte 5 minut.
- Dýni po upečení pomocí lžíce vydlabejte tak, aby vám zůstal cca 0,5–1 cm okraj. Upečenou dýni smíchejte s připravenou žampionovou směsí a důkladně osolíte i opepřete.
- Nakonec dýni osolte, naplňte připravenou směsí a posypte nastrouhaným čedarem.
- Pečte posledních 5 minut. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/pecena-dyne-s-zampiony