Krvavý cheesecake

Krvavý cheesecake

Na dortík o průměru 15 cm

Na korpus
150 g máslových sušenek
50 g másla

Na krém
400 g sýru Philadelphia
150 g mascarpone
3 vrchovaté lžíce moučkového vanilkového cukru Vitana
3 vejce
špetka soli
šťáva z půlky bio citronu

Na polevu
1 sklenice rybízového džemu (Hamé extra džem)
50 ml vody
1 balení želatiny na slané i sladké Vitana

 

Postup:
V mixéru nebo válečkem v pytlíku rozdrťte sušenky a smíchejte je s máslem pokojové teploty. Tuhou směs rozprostřete na dno dortové formy. Rozehřejte si troubu na 180 °C a sušenky v ní 10 minut pečte. Zatím si ve velké míse rozšlehejte elektrickým šlehačem nebo metlou všechny ingredience na krém. Ten umístěte na sušenkový korpus a ještě půl hodiny pečte. Dort by měl být po upečení na okrajích tvrdý, ale uprostřed trochu třaslavý. Nechte jej vychladnout na lince a následně dejte ztuhnout do lednice alespoň na několik hodin. Chvíli před vytažením dortu z lednice v hrnci na středním ohni rozpusťte džem s vodou a želatinou. Tuhý dort polévejte lehce vychladlou džemovou směsí. Podávejte „po bubácku“ se zapíchnutým nožem a bodláčím.

 

 

 

zdroj: vitana.cz