Kuřecí burger se zelím

Kuřecí burger se zelím

Příprava: 45 minut, Počet porcí: 4

Ingredience:

500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
červené zelí
olej
majonéza
sůl
pepř
koření gyros nebo jiné dle chuti
4 plátky sýru čedar
rukola
dijonská hořčice
med
pár semínek chilli
cukr
4 ks hamburgerových bulek


Postup:

1/  V misce smíchejte maso, přidáme sůl, pepř, posypte gyros kořením nebo použijte jiné oblíbené koření. Přidejte olej a vytvarujte 4 placky, které nechte chvíli odležet v lednici. 

2/ Mezitím si nakrájejte  červené zelí na tenké nudličky. V misce smíchejte 4-5 lžic majonézy se zelím a přidejte hrst cukru.  V jiné misce si připravte 3 lžíce hořčice, které smíchejte se 2 lžícemi medu a s chilli semínky.

3/ Maso vyndejte  z lednice a na grilu ugrilujte. Hamburgerové bulky rozkrojte a opečte také na grilu.

4/ Do každé bulky vložte zelí, přidejte rukolu, směs z hořčice a medu, grilované maso, plátek čedaru a vrchní část bulky opět pomažte směsí s medem.