Křehký koláč s ovocem

Křehký koláč s ovocem

Ingredience

  • 2 hrnky univerzální nebo polohrubé mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • ½ sáčku prášku do pečiva

 

Drobenka:

  • 1 hrnek hrubé mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • 4 lžíce másla
  • + ovoce podle sezony
  • + máslo a mouka na přípravu formy

 

Postup

Nejprve zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Očistěte si ovoce a případně ho pokrájejte na menší kousky. Vidličkou nebo rukama zpracujte drobenku.

Všechny suroviny na těsto smíchejte postupně v míse a stěrkou se ujistěte, že v těstě nejsou hrudky. Stáhněte do formy a bohatě posypte ovocem i drobenkou.

Pečte 25–35 minut. Poté koláč zkontrolujte – podle typu ovoce a obsahu vody pak pečte dalších až 15 minut, aby se celý koláč dopekl.

Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a čerstvou bylinkou.

 

 

 

 

zdroj: Babiččina volba

 

Ingredience: