Proteinová bábovka ze špaldové mouky
Ingredience:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
½ hrnku hladké špaldové mouky Babiččina volba
½ hrnku vanilkového proteinu
⅓ hrnku třtinového cukru
½ hrnku rostlinného oleje
1 hrnek mléka (+ trochu stranou)
2 vejce
½ balení kypřicího prášku
+ 4 lžíce kvalitního kakaa
Postup:
Ve větší misce smíchejte veškeré suché suroviny mimo kakao. Do mísy robotu nalijte mléko, olej a vejce a nechte zapracovat metlou. Postupně do tekuté části přisypávejte promíchanou suchou směs.
Nakonec z hotového těsta odlijte asi třetinu do použité misky a vmíchejte do ní kakao. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte celozrnnou špaldovou moukou nebo kokosem. Někdy se může stát, že bude těsto příliš hutné, tak jej případně trochu dolaďte mlékem.
Střídavě lijte světlou a tmavou směs do formy. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 minut.
Poté špejlí kontrolujte propečenost. Pokud už těsto neulpívá na špejli, je bábovka hotová. Nechte ji vychladnout a poté vyklopte na talíř.
zdroj/foto: Babiččina volba