Proteinová bábovka ze špaldové mouky

Proteinová bábovka ze špaldové mouky

Ingredience:

1 hrnek celozrnné špaldové mouky Babiččina volba

½ hrnku hladké špaldové mouky Babiččina volba

½ hrnku vanilkového proteinu

hrnku třtinového cukru

½ hrnku rostlinného oleje

1 hrnek mléka (+ trochu stranou)

2 vejce

½ balení kypřicího prášku

+ 4 lžíce kvalitního kakaa

 

Postup:

Ve větší misce smíchejte veškeré suché suroviny mimo kakao. Do mísy robotu nalijte mléko, olej a vejce a nechte zapracovat metlou. Postupně do tekuté části přisypávejte promíchanou suchou směs.

Nakonec z hotového těsta odlijte asi třetinu do použité misky a vmíchejte do ní kakao. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte celozrnnou špaldovou moukou nebo kokosem. Někdy se může stát, že bude těsto příliš hutné, tak jej případně trochu dolaďte mlékem.

Střídavě lijte světlou a tmavou směs do formy. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 minut.

Poté špejlí kontrolujte propečenost. Pokud už těsto neulpívá na špejli, je bábovka hotová. Nechte ji vychladnout a poté vyklopte na talíř.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Babiččina volba