Sušenkový dort

Sušenkový dort

 

LINECKÉ TĚSTO:

  • 300 g hladké mouky
  • 3 g soli
  • 180 g změklého másla
  • 130 g moučkového cukru
  • 60 g vajec

 

KRÉM:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g gervais
  • 120 ml smetany 33%
  • 50 g cukru krupice
  • Bonbony Haribo Berries

 

POSTUP:

Linecké těsto:
Suroviny spojíme do těsta a míchame jen tak dlouho, aby se spojilo. Zabalíme do folie a chladíme minimálně 30 minut.

Rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 3 milimetry. Z papíru či tenkého kartonu si vystřihneme písmeno a podle něj vykrajujeme.

Pečeme na 170°C, do zezlátnutí (cca 12 minut, záleží na typu trouby). Necháme vychladnout a teprve poté sundáváme z plechu.


Krém:
Mascarpone, gervais a smetana musí být vychlazené. Spolu s cukrem dohromady vyšleháme, ke konci opatrně, ať se krém nepřešlehá.

Do krému zapracujeme nasekané Haribo Berries. Opatrně zdobíme na jednotlivé písmena a skládáme na sebe.

Vršek ozdobíme zdobící špičkou a bonbony Haribo Berries a kuličkami z nich. Můžeme použít také květy třešně nebo jiné jedlé květy.