Sušenkový dort
LINECKÉ TĚSTO:
- 300 g hladké mouky
- 3 g soli
- 180 g změklého másla
- 130 g moučkového cukru
- 60 g vajec
KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 100 g gervais
- 120 ml smetany 33%
- 50 g cukru krupice
- Bonbony Haribo Berries
POSTUP:
Linecké těsto:
Suroviny spojíme do těsta a míchame jen tak dlouho, aby se spojilo. Zabalíme do folie a chladíme minimálně 30 minut.
Rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 3 milimetry. Z papíru či tenkého kartonu si vystřihneme písmeno a podle něj vykrajujeme.
Pečeme na 170°C, do zezlátnutí (cca 12 minut, záleží na typu trouby). Necháme vychladnout a teprve poté sundáváme z plechu.
Krém:
Mascarpone, gervais a smetana musí být vychlazené. Spolu s cukrem dohromady vyšleháme, ke konci opatrně, ať se krém nepřešlehá.
Do krému zapracujeme nasekané Haribo Berries. Opatrně zdobíme na jednotlivé písmena a skládáme na sebe.
Vršek ozdobíme zdobící špičkou a bonbony Haribo Berries a kuličkami z nich. Můžeme použít také květy třešně nebo jiné jedlé květy.