Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
Ingredience na kachní prsa:
- 2 kachní prsa
- 2 pomeranče
- 3 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
- 1 lžíce Grand Marnier
- sůl vločková
Ingredience na přílohu:
- 5 brambor
- 1 batát
- ¼ celeru
- 2 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
- římský kmín
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- bylinková sůl
- olivový olej
Postup:
- Kachní prsa očistíme a přebytečnou kůži si dáme na pánev a necháme z ní vypéct tuk, který si poté slijeme.
- Mezitím si připravíme pomeranče, které vyfiletujeme, a ze zbytku pomeranče vymačkáme do misky šťávu. Přidáme citrusový balzamikový krém a osolíme podle chuti.
- Brambory si očistíme kartáčkem, batát a celer oloupeme. Vše si nakrájíme (brambory na měsíčky, batát a celer na hranolky). Do misky dáme olivový olej, římský kmín, citrusový balzamikový krém, parmezán, bylinkovou sůl a vše promícháme. Pečeme v troubě asi 20-30 minut.
- Na pánev dáme vypečený tuk a opečeme na něm zprudka kachní prsa (vždy nejdříve kůží dolů). Hotová kachní prsa zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
- Na pánvi si necháme trochu kachního výpeku a přidáme do něj namarinované pomeranče. Omáčku necháme zredukovat do zhoustnutí. Ke konci přidáme Grand Marnier. Kachní prsa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky. Servírujeme je posypané vločkovou solí a zalité pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme brambory s bátaty a celerem.
Ingredience: