Tagliatelle s houbami a krémovým sýrem

Tagliatelle s houbami a krémovým sýrem

Ingredience

  • 350 g těstovin
  • 450 g lesních hub
  • 60 g másla
  • 1 větší stroužek česneku
  • Hrst bazalky
  • 7 snítek tymiánu
  • 120 ml dobrého bílého vína
  • Krémový sýr
  • Parmezán
  • Sůl, pepř
  • Citrón

 

Postup

  1. Do velkého hrnce napusťte studenou vodu (na 100 g těstovin 1 l vody) a přiveďte ji k varu. Poté přidejte těstoviny a vařte, dokud nebudou téměř al dente.
  2. Mezitím očistěte vámi zvolené houby a nakrájejte je na menší kousky. Na pánvi rozehřejte 30 g másla a dvě lžíce olivového oleje. Přidejte houby a pár snítek tymiánu, osolte a opepřete. Smažte na střední stupeň asi 5 minut a poté přidejte najemno nasekaný česnek, 10 natrhaných lístků bazalky a smažte už jen pár minut, dokud nebude česnek hezky zlatavý.
  3. Nyní zvyšte plamen na nejvyšší stupeň a podlijte vínem. Míchejte, dokud se alkohol nevypaří (poznáte to podle čichu) a poté přidejte dalších 30 g másla. Následně přímo z vařící vody kleštěmi do pánve přesuňte těstoviny a míchejte, dokud se vám nevytvoří hladká „kréma“, neboli omáčka.
  4. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem a servírujte s parmezánem a krémovým sýrem posypané čerstvou bazalkou.

 

Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook. Více na marksandspencerfood.cz

 

Ingredience: