Tagliatelle s houbami a krémovým sýrem
Ingredience
- 350 g těstovin
- 450 g lesních hub
- 60 g másla
- 1 větší stroužek česneku
- Hrst bazalky
- 7 snítek tymiánu
- 120 ml dobrého bílého vína
- Krémový sýr
- Parmezán
- Sůl, pepř
- Citrón
Postup
- Do velkého hrnce napusťte studenou vodu (na 100 g těstovin 1 l vody) a přiveďte ji k varu. Poté přidejte těstoviny a vařte, dokud nebudou téměř al dente.
- Mezitím očistěte vámi zvolené houby a nakrájejte je na menší kousky. Na pánvi rozehřejte 30 g másla a dvě lžíce olivového oleje. Přidejte houby a pár snítek tymiánu, osolte a opepřete. Smažte na střední stupeň asi 5 minut a poté přidejte najemno nasekaný česnek, 10 natrhaných lístků bazalky a smažte už jen pár minut, dokud nebude česnek hezky zlatavý.
- Nyní zvyšte plamen na nejvyšší stupeň a podlijte vínem. Míchejte, dokud se alkohol nevypaří (poznáte to podle čichu) a poté přidejte dalších 30 g másla. Následně přímo z vařící vody kleštěmi do pánve přesuňte těstoviny a míchejte, dokud se vám nevytvoří hladká „kréma“, neboli omáčka.
- Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem a servírujte s parmezánem a krémovým sýrem posypané čerstvou bazalkou.
Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook. Více na marksandspencerfood.cz
Ingredience: