Jarní salát s grilovaným jablkem a balzamikem Kalamáta

Jarní salát s grilovaným jablkem a balzamikem Kalamáta

Ingredience:
mix salátů
rukola
1 jablko
1 lžíce přepuštěného másla
2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
hrst vlašských ořechů

Ingredience na zálivku:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papadimitriou
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
himalájská sůl
čerstvě mletý pepř


Postup:

  • Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
  • Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme na něm jablko nakrájené na měsíčky. Když nám začne jablko zlátnout, přidáme balzamikový krém, a ještě cca dvě minuty opékáme.
  • Do misky si dáme tři hrsti mixu salátů a dvě hrsti rukoly a vše důkladně promícháme se zálivkou.
  • Salát servírujeme do misky, navrch dáme plátky jablek, a nakonec vše posypeme nasekanými vlašskými ořechy.