Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska

Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska

Ingredience:

125 g Bílého jogurtu Mlékárny Valašské Meziříčí
200 g hladké mouky
150 g cukru, 3 vejce
3 větší hrušky
50 g mletých mandlí
70 g másla
1 lžíce prášku do pečiva
3 lžíce horké vody
cukr na závěrečné posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 90 min

Hrušky zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ušleháme si vejce s horkou vodou, tak aby se nám vytvořila pěna. Přidáme cukr, Bílý jogurt z Valašska a rozpuštěné vychladlé máslo. Do směsi si prosejeme mouku s práškem do pečiva a mandle. Vytvoříme těsto. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta, rozprostřeme polovinu hrušek, postup opakujeme a poté dáme péct do předehřáté trouby  40 minut na 180°. Po vyjmutí koláče z trouby a jeho vychladnutí jej posypeme cukrem.

Ingredience: