Čokoládové košíčky plněné jogurtovým krémem a ovocem
60 min, 15 porcí, dezert
Čokoláda je jedna z nejoblíbenějších pochutin již po staletí. Milují ji děti i dospělí, a to bez rozdílu pohlaví a věku. Když ještě čokoládu spojíte s kvalitním bílým jogurtem a oblíbeným ovocem, určitě neprohloupíte. Tato dobrota oslní opravdu každého.
K přípravě lahodného dezertu budete potřebovat:
300 g hořké čokolády, 600 ml bílého Selského jogurtu Hollandia, 150 g moučkového cukru, 1 dcl vlažné vody, 1 balíček ztužovače šlehačky, ovoce dle chuti.
Postup:
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a necháme rozpustit nad vodní lázní. Poté čokoládu nalijeme do silikonových mističek a opatrně ji rozlijeme po dně i stěnách. Přebytečnou čokoládu vylijeme zpět do hrnce a košíčky necháme zatuhnout. Po ztuhnutí opatrně sloupneme ze silikonové formičky a ponecháme až do poslední chvíle v lednici.
Mezitím si připravíme krém. Jogurt osladíme cukrem (můžete vynechat), ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač, rychle ho vlijeme do jogurtu a řádně zamícháme. Hotový krém plníme do čokoládových košíčků a zdobíme ovocem. Ideální volbou jsou maliny, borůvky a jahody.
TIP Do jogurtového krému můžete vmíchat čokoládu, ořechy či ovocné pyré a vytvářet tak nové a nové variace.