Fazolová polévka se slaninou, koriandrem, rajčaty a chilli balzamikem

Fazolová polévka se slaninou, koriandrem, rajčaty a chilli balzamikem

 

 

500 g uvařených červených fazolek
100 g mražené kukuřice
2 cibule
150 ml drcených rajčat
3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
3 stroužky česneku
100 g slaniny
1 mrkev
1 celer
1 svazek čerstvého koriandru
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce světlé jíšky

 

Postup:

Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, které orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, slaninu a česnek. Po lehkém opečení přidáme drcená rajčata a rychle orestujeme. Zalijeme 1 litrem vody nebo vývaru z  uvařených fazolí, přidáme fazole, kukuřici, část nasekaného koriandru a 3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou. Vše necháme povařit a lehce zahustíme jíškou. Dochutíme solí a pepřem, servírujeme s čerstvě nasekaným koriandrem a zakysanou smetanou.

 

 

Ingredience: