Fazolová polévka se slaninou, koriandrem, rajčaty a chilli balzamikem
Ingredience:
500 g uvařených červených fazolek 100 g mražené kukuřice 2 cibule 150 ml drcených rajčat 3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 3 stroužky česneku 100 g slaniny 1 mrkev 1 celer 1 svazek čerstvého koriandru 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce světlé jíšky
Postup:
Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, které orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, slaninu a česnek. Po lehkém opečení přidáme drcená rajčata a rychle orestujeme. Zalijeme 1 litrem vody nebo vývaru z uvařených fazolí, přidáme fazole, kukuřici, část nasekaného koriandru a 3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou. Vše necháme povařit a lehce zahustíme jíškou. Dochutíme solí a pepřem, servírujeme s čerstvě nasekaným koriandrem a zakysanou smetanou.