Paprikový krém
Máslo | 2 lžíce |
Cibule | 1 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Červená paprika | 4 ks |
Kuřecí vývar | 1 l |
Bílý jogurt Hollandia | 200 g |
POstup:
- Ve větším hrnci orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a papriku nakrájenou na kostičky, a to po dobu 10 minut.
- Poté směs zalijeme kuřecím vývarem a vaříme cca 15 minut.
- Polévku na závěr rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
- Hotový paprikový krém podáváme s lžicí jogurtu, který nám polévku krásně doladí a zjemní. Dozdobíme čerstvými bylinkami (např. petrželka).
Tip! Při podávání můžete posypat polévku ještě lžičkou nasekaných kešu oříšků.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/paprikovy-krem/