Jiné palačinky

Jiné palačinky

Palačinky – vegan, glutenfree, sugarfree, soyfree

Já tyto palačinky nazývám – Palačinky beze všeho, protože jsou bez mléka, jsou z domácího mandlového, jsou bez sóji, protože mandlové mléko nahradí i to tolik oblíbené sójové, jsou bez lepku za použití pohankové a rýžové mouky, jsou bez cukru, protože jsou oslazené banánem, jsou bez vajíček, protože pohromadě je drží vanilková hraška. Když je doplníte nejlépe nějakou domácí marmeládou, banánem, nebo čokoládou, tak už bez cukru úplně nebudou, ale promění se v božskou záležitost!

SUROVINY

600 ml domácího mandlového mléka (přes noc namočených 100 g mandlí v 800 ml vody, ráno rozmixované
a scezené)
špetka soli
půlka rozmačkaného banánu
lžíce vanilkové hrašky
mix pohankové a rýžové mouky – množství na zahuštění směsi mléka a banánu, určitě každý z nás palačinky
už dělal :)

Recept je více než jasný, nechce si dost záležet na rozmačkání banánu, potřebuje z něj být hladká kašička, kterou pak smíchejte s ostatními ingrediencemi a hladké těstíčko, které musí mít takovou konzistenci, aby se pak na rozpálené pánvi pěkně rozteklo do hladké palačinky. Palačinky smažíme na středním plameni na řepkovém oleji pár minut z každé strany. Pak je jen stačí vymazlit vším, co máte rádi a pustit se do toho!

Na lžíci Alsanu s kapkou řepkového oleje, aby se nám „máslo“ nepřepalovalo osmahneme cibulku s pokrájenými žampiony, až budou mít cibulka a žampiony barvu, přidáme prsty rozdrobené tofu, sůl, pepř a kurkumu. Společně promícháme a chvíli restujeme. Přidáme smetanu nebo mléko a na závěr ještě lžíci nebo dvě Alsanu. Směs tak bude jemnější a bude připomínat více konzistenci vajíček. O chuť se postará hlavně černá sůl.

Oblíbená kombinace jsou tofuvajíčka a chleba s avokádem.

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)