Cizrnová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Suroviny
- Olej kokosový 2 lžíce
- Stroužek česneku 2 ks
- Kari 1 lžička
- Olej rostlinný 1 lžíce
- Mrkev 3 ks
- Chilli papričky Hamé 3 ks
- Kokosové mléko 250 ml
- Cibule 1 ks
- Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
- Římský kmín mletý 1 lžička
- Cizrna 400 g
- Batáty 1 ks
- Sůl 1 lžička
-
CHILLI PAPRIČKY 130 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé
Rozehřejte troubu na 180 °C. Z cizrny odeberte 2 lžíce a smíchejte je v misce s olejem a půlkou lžičky kari a půlkou lžičky římského kmínu. Lehce posolte. Rozprostřete na plech a dejte na 30 minut péct do trouby. Můžete péct i déle, cizrna potom bude pěkně křupavá. Upečenou cizrnu dejte stranou a nechte na ozdobu polévky.
V hrnci rozpusťte kokosový olej a opečte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Po 5‒10 minutách přidejte zázvor, zbytek kari a římského kmínu a krátce orestujte.
Přidejte nakrájené mrkve, batát i cizrnu, podlijte kokosovým mlékem a půl litrem vody. Přikryté pokličkou duste do změknutí. Uvařenou polévku rozmixujte dohladka, a pokud je příliš hustá, nařeďte ji podle potřeby vodou nebo vývarem. Nakonec přidejte pokrájené chilli papričky a promíchejte.
Polévku nalijte do talířů a před podáváním ozdobte opečenou cizrnou.