Gruzínská polévka Charčo
Co budete potřebovat:
750g jehněčích krátkých žeber, nakrájených na 2,5 cm kousky
1 balení Slim Rice
65g nasekaných vlašských ořechů
½ lžičky papriky
½ lžičky čerstvých a nasekaných lístků koriandru
50g sušených třešní
¼ lžičky tymiánu
1 lžíce nasekané petrželky na ozdobu
3 lžíce slunečnicového oleje
1 litr vody
1 stonek celeru
1 nakrájená mrkev
½ lžičky černého pepře
2 nakrájené střední cibule
3 bobkové listy
4 lžíce kečupu
¼ lžíce pikantní omáčky
1 lžička cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
¼ lžičky šalvěje
2 lžičky soli
3 prolisované stroužky česneku
80ml suchého červeného vína
Jak na to!
Opečte jehněčí kousky ve slunečnicovém oleji s česnek dozlatova. Dejte stranou.
Přiveďte vodu k varu ve velkém hrnci.
Přidejte jehněčí, 1 lžičku soli a snižte teplotu. Vařte při nízkém varu po dobu 30 minut.
Připravte Slim Rice dle návodu na balení.
Přidejte rýži a všechny ostatní ingredience. Vařte po dobu 15 minut při pomalém varu.
Snižte teplotu a vařte po dobu dalších 30ti minut.
Podáváme ozdobené nasekanými bylinkami.
Zdroj: https://www.slimpasta.cz/recepty/slim-rice/polevky
Ingredience: