Boršč

Co budete potřebovat:
1 balení Slim Rice
500g červené řepy, oloupané a nakrájené na kostky
1 mrkev, oloupaná a nakrájená
1 pastinák, oloupaný a nakrájené na kousky
1 nakrájený pórek, pouze bílá část
1 cibule
90ml, čerstvě vymačkané citronové šťávy
½ lžičky nového koření
½ lžičky muškátového oříšku
3 bobkové listy
1½ litru hovězího vývaru
sůl a čerstvě mletý černý pepř
250ml zakysané smetany
4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
Žitný chléb
Jak na to!
Vložte do hovězího vývaru řepu, mrkev, petržel, pórek, cibuli, citrónovou šťávu, nové koření, muškátový oříšek, a bobkový list. Přiveďte k varu a snižte teplotu. Nechte probublávat po dobu 2
hodin.
Mezitím si připravte Slim Rice dle návodu na balení.
Polévku sundejte z plamene, přidejte rýži a rozmixujte na pyré ručním mixérem.
Dochuťte solí a pepřem.
Vraťte polévku na mírný plamen a zahřívejte po dobu 2-3 minut.
Rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou a koprem. Podávejte s žitným chlebem.
Zdroj: https://www.slimpasta.cz/recepty/slim-rice/polevky
Ingredience: