Česnečka s parmezánem a šunkovými lupínky

Česnečka s parmezánem a šunkovými lupínky

Suroviny:

  • Žloutek 1 ks
  • Strouhaný parmazán 1 lžíce
  • Olej 1 lžíce
  • Česneková pasta Hamé 1 lžíce
  • Šunka 3 plátky
  • Polévkové koření 1 špetka

 

 

Postup:

1) Česnekovou pastu smíchejte s nastrouhaným parmazánem. Šunku nakrájejte na menší kousky a opečte na troše oleje.

2) Rovnou do hlubokého talíře opatrně vyklepněte žloutek. Přidejte česnekovou směs, polévkové koření a opečenou šunku.

3) Zalijte vroucí vodou. Žloutek hned promíchejte, aby se na talíři uvařil, a můžete se rovnou pustit do jídla.

 

TIP! Brambory a chleba promění česnečku ve vydatné jídlo. Chlebové kostičky opečte nasucho, a pokud máte vařené brambory, pokrájejte je rovnou do talíře.

 

 

Zdroj: www.receptyschuti.cz