Česnečka s parmezánem a šunkovými lupínky
Suroviny:
- Žloutek 1 ks
- Strouhaný parmazán 1 lžíce
- Olej 1 lžíce
- Česneková pasta Hamé 1 lžíce
- Šunka 3 plátky
- Polévkové koření 1 špetka
Postup:
1) Česnekovou pastu smíchejte s nastrouhaným parmazánem. Šunku nakrájejte na menší kousky a opečte na troše oleje.
2) Rovnou do hlubokého talíře opatrně vyklepněte žloutek. Přidejte česnekovou směs, polévkové koření a opečenou šunku.
3) Zalijte vroucí vodou. Žloutek hned promíchejte, aby se na talíři uvařil, a můžete se rovnou pustit do jídla.
TIP! Brambory a chleba promění česnečku ve vydatné jídlo. Chlebové kostičky opečte nasucho, a pokud máte vařené brambory, pokrájejte je rovnou do talíře.
Zdroj: www.receptyschuti.cz