Norská rybí polévka podle Martina Zábojníka
Suroviny:
200 g mrkve
200 g petržele (kořen)
150 g celeru (bulva)
200 g tresky světlé (filet bez kůže)
150 g bílého jogurtu Hollandia
200 g brambor (loupané)
1 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce citronové šťávy
1 menší cibule
30 g másla
1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru
vinný ocet bílý
pepř, sůl, kopr
Postup:
- Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
- Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
- Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
- Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.
Více informací včetně videa s recepty najdete na www.hollandia.cz nebo na facebookovém profilu @HollandiaCZ.
Foto: Hollandia