Kotlíkový guláš
Ingredience:
- Česnek 3 stroužky
- Mletá paprika sladká 2 lžíce
- Cibule 2 ks
- Brambory 500 g
- Klobása 1 ks
- Mouka hladká 2 lžíce
- Majoránka sušená lžička
- Mrkev 300 g
- Mletá paprika pálivá lžíce
- Sádlo lžíce
- Cibulka Znojmia 330 g
- Hovězí zadní 600 g
- Nasekaná petržel hrst
Postup:
Do rozpáleného kotlíku (nebo hrnce) dejte sádlo, nechte rozpustit a přisypte nadrobno nakrájené cibule. Nechte zesklovatět. Vložte na kostky nakrájené hovězí. Jakmile osmahnete maso, přisypte mouku, zaprašte sladkou i pálivou mletou paprikou, osolte a opepřete a nechte chvilku restovat.
Přilévejte vodu, aby bylo maso lehce ponořené a duste zhruba 1,5 až 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte.
Jakmile je maso poloměkké, přidejte na kostky nakrájené brambory, mrkev, prolisovaný česnek a trochu petržele.
Deset minut před koncem přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a okapané cibulky Znojmia. Zamíchejte majoránku a podávejte ozdobené zbylou petrželkou.
Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/kotlikovy-gulas/2231
Ingredience: