Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Ingredience:

  • Česnek 3 stroužky
  • Mletá paprika sladká 2 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Brambory 500 g
  • Klobása 1 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Majoránka sušená lžička
  • Mrkev 300 g
  • Mletá paprika pálivá lžíce
  • Sádlo lžíce
  • Cibulka Znojmia 330 g
  • Hovězí zadní 600 g
  • Nasekaná petržel hrst


Postup:
Do rozpáleného kotlíku (nebo hrnce) dejte sádlo, nechte rozpustit a přisypte nadrobno nakrájené cibule. Nechte zesklovatět. Vložte na kostky nakrájené hovězí. Jakmile osmahnete maso, přisypte mouku, zaprašte sladkou i pálivou mletou paprikou, osolte a opepřete a nechte chvilku restovat.

Přilévejte vodu, aby bylo maso lehce ponořené a duste zhruba 1,5 až 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte.

Jakmile je maso poloměkké, přidejte na kostky nakrájené brambory, mrkev, prolisovaný česnek a trochu petržele.

Deset minut před koncem přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a okapané cibulky Znojmia. Zamíchejte majoránku a podávejte ozdobené zbylou petrželkou.

 

Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/kotlikovy-gulas/2231

 

 

Ingredience: