Thajská dýňová polévka
INGREDIENCE
- 1 balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi (400 g)
- 1 PL olivového oleje
- kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)
- 2 stroužky protlačeného česneku
- 2 PL červené thajské pasty
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 370 g kokosového mléka
- 1 ČL rybí omáčky
- šťáva z půlky limetky
- ½ ČL soli, ¼ mletého pepře
- Na servírování:
- ¼ šálky 30% smetany
- 2 PL sriracha
- 1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
POSTUP
- Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a po dobu cca 2 minut opékáme zázvor, česnek a thajskou pastu.
- Přidáme zeleninový vývar a kokosové mléko a přivedeme k varu.
- Poté přidáme Bonduelle Dýňovou polévkovou směs, rybí omáčku, limetkovou šťávu, sůl a pepř a vaříme 3 min.
- Rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Před podáváním ozdobíme smíchanou smetanou se srirachou.
- Nakonec posypeme nakrájenou chilli papričkou.
- BON APPÉTIT!
zdroj: bonduelle.cz/recepty/thajska-dynova-polevka/
Ingredience: