před 10 lety, 06.11.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Máte rádi skořici? V tom případě vyzkoušejte tento recept.
Já osobně jsem nikdy nebyla velkým zastáncem skořice, ba naopak. Nicméně můj partner skořici přímo vyhledává a proto i já jsem musela zasednout ke kuchařce a vyhledat recept, kterým bych mu udělala radost. Vyzkoušejte ho také.
Suroviny:
30g rozpuštěného másl
Já osobně jsem nikdy nebyla velkým zastáncem skořice, ba naopak. Nicméně můj partner skořici přímo vyhledává a proto i já jsem musela zasednout ke kuchařce a vyhledat recept, kterým bych mu udělala radost. Vyzkoušejte ho také.

Suroviny:
- 30g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 100ml mléka
- lžíce moučka cukru
- 2 lžíce rumu
- špetka soli
- citrónová kůra
- 250g polohrubé mouky
- 1/2 droždí
Příprava:
Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 30ks kousků (já dělala střední) a z nich vytvoříme váleček, který zamotáme. Necháme cca 15 minut dokynout.. Rozpálíme větší množství oleje a smažíme. Usmažené pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Ještě teplé obalujeme v krupicovém cukru se skořicí.
V jednoduchosti je krása a proto jsem opět zvolila tento jednoduchý recept. Co vy, už jste ho vyzkoušeli?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)