Asymetrie, jeden z hlavních trendů 2012

Asymetrie, jeden z hlavních trendů 2012

Nezapomeňme ale také na asymetrii v účesech! Nechte se přemluvit do hravého, netradičního trendu. Asymetrické šaty a sukně Vzhledem k tomu, že jsou letošním hitem jednoznačně dlouhé (maxi) šaty a sukně, prodloužily se částečně i délky těch krátkých. Nejčastěji vidí


Nezapomeňme ale také na asymetrii v účesech! Nechte se přemluvit do hravého, netradičního trendu.

Asymetrické šaty a sukněAsymetrie, jeden z hlavních trendů 2012

Vzhledem k tomu, že jsou letošním hitem jednoznačně dlouhé (maxi) šaty a sukně, prodloužily se částečně i délky těch krátkých. Nejčastěji vidíme prodloužení zadní části šatů/sukně, do obloukovitého tvaru, nebo „zavinovačka“ do obráceného V, jak můžete vidět na obrázcích. Asymetrické šaty by měly přivítat zejména menší ženy, na které se maxi délky nehodí a opticky je zkracují. Další asymetrií na šatech můžou být i netradičně řešená ramínka a rukávy (jen jedno ramínko, každý rukáv z jiného materiálu…)

Čtěte také: Abeceda společenských šatů

Asymetrické topy

U asymetrických topů platí v podstatě to samé, co u šatů či sukní, i tady bývá prodloužena zadní část i zajímavě vykrojeny boky. Důležité je zkombinovat asymetrický vršek s naprosto obyčejným, rovnoměrným spodkem (a naopak), aby měl outfit rovnováhu. Asymetrické topy také vytvoří dojem delších nohou.

Čtěte také: Stylové džíny, které vám budou slušet

Asymetrie, jeden z hlavních trendů 2012Asymetrické účesy

Celebrity je milují! Ať už jde o asymetrické mikádo, barvené pramínky, šikmou ofinu nebo vlasy přehozené na jednu stranu, jde rozhodně o svěží a trendy vzhled pro každou ženu. Populární jsou i účesy s copem na stranu – obyčejný, rybí, francouzský, na co si jen troufnete.

Čtěte také: Azurově modrá móda

Asymetrické doplňky

Není možné zapomenout ani na doplňky! Náušnice, náhrdelníky a čelenky s geometrickými vzory a v různých velikostech najdete v každém módním obchodě.

Text: Natalie K.

Foto: bershka.com, corbis a polyvore.com