Recenze: Bad Teacher/ Zkažená úča, komedie USA 2011

Každému vždy říká do očí, co si o něm myslí a většinou to není nic pěkného. Její hlavní mise v životě je, totiž, vdát se za boháče a užívat si jeho peněz coby žena v domácnosti. Je konec školního roku, obrovský snubní prsten na ruce se blyští na všechny světové


Každému vždy říká do očí, co si o něm myslí a většinou to není nic pěkného. Její hlavní mise v životě je, totiž, vdát se za boháče a užívat si jeho peněz coby žena v domácnosti. Je konec školního roku, obrovský snubní prsten na ruce se blyští na všechny světové strany a Elisabeth po roce učení konečně opouští ten dům hrůzy plný hloupých učitelů a ještě hloupějších a otravnějších dětí. Doma ji ale čeká nemilé překvapení v podobě budoucí tchýně, které se nelíbí, že za poslední dva měsíce utratila víc, než je zdrávo a dokonce ani neví, kdy má její drahý synáček narozeniny. A tak honba za bohatým manželem začíná nanovo. Tentokrát je ale potřeba si nejdřív nechat zvětšit prsa. Kde ale vzít peníze?

Čtěte také: 5 otázek pro Taťánu Kuchařovou

Cameron Diaz si roli zhýralé zlatokopky, která se každý večer opíjí do němoty, léčí si kocovinu prášky a vyprošťovákem, kouří trávu na školním dvoře, dětem pouští místo vyučování filmy, aby mohla spát na katedře, každému říká do očí, co si o něm myslí a v mezidobí se poohlíží po vhodném úlovku, vyloženě užila. Justin Timberlake jako naivní pitomoučký synáček bohatých rodičů, který je absolutně mimo realitu, nejraději byste mu dali korunu nebo ho vystřelili na měsíc, mi také sedl, i když ho jinak moc nemusím a stejně tak Lucy Punch – rivalka jak v učení, tak v lásce a nejlepší učitelka za posledních 6 let. Přeaktivní přeslazená morální bytost konfrontovaná s absolutním sobectvím se ale uchyluje ke stejně zkaženým praktikám jako její sokyně. Ne-li k horším.

Čtěte také:  Karel Gott: „Za lásku pálím svíci“

Lehká letní komedie, která neurazí, a když od ní nic moc nečekáte, můžete si užít Zkaženou úču docela dobře. Nebojte se vzít partnera. Scéna, kdy Cameron Diaz myje auto, ho určitě potěší.

 

Text: Denisa Dundrová