Kotvičník je zázračné přírodní afrodiziakum

Kotvičník je zázračné přírodní afrodiziakum


Sníte o sexuální vášni, ale s partnerem vám to nějak neklape? Jednou nemá chuť on, jindy zase vy? A když už k tomu dojde, není to nic moc? Známe na to kouzlo, které mnohonásobně zvýší vaši vzájemnou touhu. Budete přímo posedlí svým libidem. A přitom není řeč o chemických povzbuzovadlech - ten zázrak se jmenuje kotvičník zemní.

Podle dlouhodobých výzkumů bylo zjištěno, že účinné látky z kotvičníku podstatně zvyšují pohlavní touhu
a způsobují i dramatický nárůst svalové hmoty na úkor tuků. U mužů zvyšují hladinu testosteronu až o 30 procent a u žen podstatně zvyšují hladinu estrogenů.

Starodávná léčivka

Jako léčivou rostlinu znali kotvičník zemní už starověcí léčitelé v Číně, Indii a Mezopotámii. Odvar z různých částí rostliny se tradičně používal ke zlepšení činnosti jater a posílení usínajícího zájmu o sexuální život. Za starověkého Řecka byla používána jako takzvaný zvyšovač nálady. V Číně se oblast její aplikace, kromě prevence nádorů, rozšířila o terapii nemocí zasahujících játra, ledviny i kardiovaskulární systém. K objevení terapeutických náležitostí fytosterolů uložených v kotvičníku zemním došlo poněkud neočekávaně
v komunistickém Bulharsku. V západním světě zažívá kotvičník zvýšený zájem jako potravinový doplněk zejména pro svůj vliv na náladu, nárůst svalové hmoty a zvyšování libida.

Jako bylinka v květináči

Tuto „zázračnou“ rostlinu si můžete velmi dobře pěstovat a množit i v našich klimatických podmínkách. Dobře roste ve volné půdě, kde bezproblémově dozrávají semena, která v půdě přezimují a na jaře klíčí. O kotvičník je tak velký zájem, že se na jeho semínka dělají několikaměsíční rezervační záznamy. Užívá se rozemletá sušená nať, kterou si přimícháte do nápoje nebo jogurtu, anebo odvar. Při jeho přípravě se doporučuje vařit bylinu asi 30 minut (pro lepší vyluhování obsahových látek) v 0,5 l vody a pak konzumovat ve dvou až třech dávkách během dne. Při nedostatku času nevadí, vypije-li se odvar najednou. Můžete si také udělat výluh: stanovená dávka kotvičníku se zalije vroucí vodou, nechá se přiklopený 4-6 hodin vylouhovat a poté se konzumuje jako čaj. Laboratorní testy neprokázaly toxicitu ani žádné negativní účinky kotvičníku na lidský organismus.

 

 

 

 

(eh)