Víkendový vege oběd

Víkendový vege oběd


Sójové plátky v marinádě beze jména

Tento recept dostala mamka od kolegyně v práci a je to marináda na klasické kuře. Mamka mě překvapila
a uvařila mi tuhle mňamku se sójovými plátky. Hledaly jsme nějaký původ receptu, a je sranda, že verze kolegyně se jmenuje Hanácké kuře, ale na internetu je taky jako Kanadské kuře :) Já bych to, znalá jídel z Veganlandu, nazvala jako Kantonská specialita, je to docela podobné na chuti, tak Vám nevím, hlavní je, že to chutná, ne jak se to jmenuje :) Receptu dopřejte čas a opravdu marinujte přes noc, výsledek je znát.

 

Balíček sójových plátků

1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce sójovkou
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
¾ hrnku kečupu
½ hrnku oleje
½ lžičky chilli
¼ lžičky pepře
1 lžička soli

 

Sójové plátky si uvaříme v zeleninovém vývaru a po vychladnutí z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek na plátky a vše smícháme v pekáčku s ostatními ingrediencemi. Do marinády naložíme sójové plátky, zakryjeme a necháme marinovat v lednici přes noc. Druhý den dáme péct do trouby na 150 stupňů na cca hodinu, hodinu a čtvrt, aby se rozdusila cibule a česnek, můžeme podlít trochou vody, já ji však nepřidávala, abych měla plnou chuť.  Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo s rýží.
Úžasné je to i odleželé studené s pečivem.

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)