Rýžové nudle s kuřecím masem
SUROVINY
- 400 g plochých rýžových nudlí (v suchém stavu)
- 300 g kuřecích prsou
- 50 ml sójové omáčky bez lepku (lze použít klasickou)
- ½ velká červená paprika
- 1× střední mrkev
- 100 g fazolových lusků
- 1× čerstvá chilli paprička
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 hrst čerstvého koriandru (nasekat nahrubo)
- 1 lžíce loupaného bílého sezamu
POSTUP
1) Rýžové nudle uvařte podle návodu. Poté je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
2) Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a v misce je promíchejte s polovinou sójové omáčky.
3) Papriku, mrkev a fazolové lusky nakrájejte na nudličky, chilli papričku na kolečka.
4) Ve woku nebo v pánvi s tlustým dnem rozehřejte olej. Nejdříve na středním plameni orestujte kuřecí maso dozlatova, pak přidejte zeleninu a restujte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
5) Do směsi přimíchejte uvařené rýžové nudle, vše zalijte zbytkem sójové omáčky a krátce prohřejte.
6) Na závěr směs posypejte nasekaným koriandrem, sezamem a chilli papričkou.