Nakoukněte kuchařským hvězdám pod pokličku i do soukromí
Co byste řekli na to, kdyby se vám v kuchyni objevil světoznámý kuchař a chopil se vaření?
Představa je to lákavá, a dokonce nemusí být ani tak daleko od reality. TV Paprika totiž oslovila dvacet profesionálů, kteří v pořadu Šéfkuchařova nejlepší jídla postupně uvaří pokrmy, jimž vděčí za své dnešní úspěchy. Giganti kuchyně předvedou divákům svou profesionální zdatnost, kuchařskou vášeň a také se podělí o neuvěřitelné příběhy. Sledujte první díl už v pondělí 20. dubna od 21:00 hod.
Seznamte se s Prudence
Prue Leith se narodila v Kapském městě, kde tehdy její otec pracoval pro společnost African Explosives. Její maminka, Margaret „Peggy“, byla herečkou své doby a také tou nejlepší kuchařkou, kterou jste mohli potkat, tvrdí Prue. Do svých sedmnácti let navštěvovala mladá Prudence dívčí internátní školu v Johannesburgu, kterou vedly anglikánské jeptišky. Následně přesvědčila rodiče, aby jí umožnili navštěvovat pařížskou univerzitu Sorbonne. A právě v Paříži si uvědomila, jakým směrem se bude její kariéra ubírat. „Začala jsem se více zajímat nejen o francouzskou kulturu, ale také kuchyni. Nemůžete prostě žít v Paříži, aniž byste propadli kouzlu její kuchyně,“ vzpomíná britsko-africká restauratérka.
Recepty napříč kontinenty
V pořadu Šéfkuchařova nejlepší jídla se Prudence podělí například o maminčin lahodný recept na dezert, který se skládá ze šlehačky, maracuji a likéru s příchutí pomeranče. „Všechny tři ingredience do sebe krásně pasují. Celý dezert navíc podtrhnete tím, že ho navrstvíte do koktejlové sklenice. Jednoduše nádhera,“ hodnotí Prue.
A protože venkovní teploty nezadržitelně stoupají, ukáže nám také osvěžující recept na kambodžský salát. S tímto pokrmem se kuchařka seznámila skrze svou dceru, kterou v Kambodži adoptovala. „Každý vás upozorňuje, abyste neupřednostňovali své dítě před tím adoptivním a popravdě jsem se toho obávala. Strach mě ale přešel, jakmile jsem viděla, že k nám Li-Da perfektně zapadla,“ říká Prudence.
Inspirujte se pokrmy kuchařských hvězd
Věděli jste, že granátové jablko nejlépe oloupete ponořené v míse s vodou? Nebo že zázvor stačí jemně oškrábat lžičkou, abyste ho zbavili slupky? Nakoukněte známým kuchařům pod pokličku a přiučte se triky,
o kterých jste možná ani netušili, že by se vám v kuchyni mohly hodit. Nenechte si ujít první díl pořadu Šéfkuchařova nejlepší jídla už v pondělí 20. dubna od 21:00 hod. na TV Paprika, kdy budou odvysílány hned dvě epizody za sebou. Jakého šéfkuchaře si oblíbíte? Bude vaší favoritem zmiňovaná Prue Leith, Bill Grander, nebo třeba Tom Kerridge?
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)