Mechové cupcakes

Mechové cupcakes

Ingredience:

Na těsto:

  • 300 g čerstvého baby špenátu
  • šťáva z 1 citronu
  • 50 ml vody
  • 250 g másla pokojové teploty
  • 250 g cukru krupice
  • 6 vajec
  • 450 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • cukr podle chuti (spíš jen lehce)
  • čerstvé jahody
  • Haribo Flower Power

Postup:

Špenát spolu s citronovou šťávou a vodou rozmixujte najemno.

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. 

Máslo vyšlehejte s cukrem. Když je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.

Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.

Vše (rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem, mouku) opatrně promíchejte.

Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny. Z těsta připravíte zhruba 24 – 32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou upečené zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.

Všechny cupcakes nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.

Krém připravíte jednoduše vyšleháním mascarpone s cukrem. Není nutné příliš sladit. K mechovým korpusům se více hodí jemně sladký krém.

Nakonec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.

 

 

 

Ingredience: