Mechové cupcakes
Ingredience:
Na těsto:
- 300 g čerstvého baby špenátu
- šťáva z 1 citronu
- 50 ml vody
- 250 g másla pokojové teploty
- 250 g cukru krupice
- 6 vajec
- 450 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 prášek do pečiva
Na krém:
- 500 g mascarpone
- cukr podle chuti (spíš jen lehce)
- čerstvé jahody
- Haribo Flower Power
Postup:
Špenát spolu s citronovou šťávou a vodou rozmixujte najemno.
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
Máslo vyšlehejte s cukrem. Když je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.
Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.
Vše (rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem, mouku) opatrně promíchejte.
Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny. Z těsta připravíte zhruba 24 – 32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.
Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou upečené zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.
Všechny cupcakes nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.
Krém připravíte jednoduše vyšleháním mascarpone s cukrem. Není nutné příliš sladit. K mechovým korpusům se více hodí jemně sladký krém.
Nakonec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.
Ingredience: